ביידא בית הספר לגלישה קפץ לביקור בסרי לנקה וחזר עם תובנות והמלצות משגעות!
איך טסים?
עדיין אין טיסות ישירות לסרי לנקה (אבל ישמצב שבקרוב יהיו!) ויש מספר אפשרויות רבות לטוס עם קונקשן בדובאי / קטאר / אבו דאבי. אנחנו טסנו עם אמירייטס והיה חוויה טובה ושירות יעיל ומהיר.
הגענו! מה עכשיו?
חשוב לדעת שבסרי לנקה יש שני אזורי גלישה מעולים, והם עובדים בזמנים שונים בשנה:
- ארוגם ביי (נסיעה של כ-6 שעות משדה התעופה קולומבו)– אפריל-אוקטובר
- ויליגאמה (נסיעה של שעתיים וחצי משדה התעופה קולומבו) – דצמבר-אפריל
מומלץ לקבוע מראש נהג מונית (ואפילו וואן אם יש לכם המון ציוד גלישה גדול ומסורבל) ויאלה יוצאים לדרך!
טסנו בחודש מרץ, אז מכאן והלאה נתמקד אך ורק באזור של ויליגאמה!
גליםםםםם – איפה גולשים?
יש כל כך הרבה חופים שלא נפרט על הכול, רק על העיקריים. אז נתחיל מצפון לדרום:
- קבלנה – ״חוף הבית של הישראלים״. רוב הגולשים בפיק ישראליים, לפעמים קצת עמוס מדי, לפעמים לא, תלוי בתקופה. אנחנו היינו בתקופה יחסית לא עמוסה והייתה אווירה טובה וכיפית. ישל לציין שנכנסנו בשעות 10-11 כשרוב הגולשים יוצאים מהמים. בימים נמוכים גם מתחילים יכולים להיכנס ולגלוש למטה ובצד. חוף חולי בחלקו וריף בחלקו השני. הכניסה סופר קלה דרך חול.
- סטיקס – נמצא מול המלון שבו ישנו ״סרף סטיישן״. אחד הפיקים המושלמים. הכניסה קצת טריקית (דרך חול ליד ריף במועדון גלישה שנקרא rds) אבל בסוף מסתדרים. גלים מהממים, ארוכים, יחסית סלחניים. למטה יש ריף. אווירה טובה.
- מרשמלו – אחד הגלים הרכים, מתאים מאוד למתחילים.
- לייזי לפט – גם גל מאוד רך וארוך. הפיק יחסית עמוס כי הגל מתחיל מנקודה אחת שבה כל הגולשים נמצאים, כלומר יש רק מוקד אחד שממנו אפשר לקחת את הגל. הכניסה קלילה דרך חול ומפרצון יפיפה.
- ראמס – גל צינורי למתקדמים בלבד. כניסה קשוחה דרך הריף, בדרך כלל די רדוד אז צריך להיזהר. בדרך כלל הצינור עובד בימים יותר נמוכים.
- ווליגמה, פישרסמן – הפיק הכי עמוס שראינו אי פעם! מה שכן, רוב הגולשים נמצאים למטה בקצפים. אלו שלמעלה גם לרוב לא תופסים. המון גלים סגורים, אבל כשמגרילים גל פתוח, הוא ארוך, קליל ורך. בקיצור חלומי.
- מיריסה – אחד החופים היפים בסרי לנקה. נמצא במפרץ יפיפיה, ממש ניראה כמו גן עדן קטן. לפי מה ששמענו יש קיפודי ים בריף, אבל כל עוד נכנסים מהחול ונזהרים בנפילות אפשר להימנע מהם בהחלט.
- היריקאטיה (בלו ביץ׳) – נסיעה של שעה מויליגאמה, לכן מומלץ לבלות שם יום שלם, או לפחות חצי יום. מומלץ להגיע כשיש גלים גבוהים, שם הם נכנסים יותר חלש. מקום מאוד קסום ופסטרולי, נהננו בו מאוד, למרות שהיו המווון גולשים במים והיה די צפוף.
יש עוד פיקים רבים מומלצים, שאת חלקם לא הספקנו לבקר או לגלוש בהם מספיק בשביל לספר לכם. בכל מקרה, אם תהיו שם, פיקים נוספים מומלצים : זיון, קוקונאט ביץ, לייזי רייט, מדיאה (חובה!).
אחרי שגלשנו כל כך הרבה – מה אוכלים?
טוב אז בעניין הזה לא חסר מה לספר. יש מגוון רחב של מסעדות ומקומות שבהם תוכלו לאכול. חוץ ממסעדות, ברוב מקומות הלינה (הוסטלים, מלונות) גם יהיה בדר״כ מסעדה של המקום.אנחנו נמנענו מלאכול בשר (פרה קדושה וזה) והקפדנו על תזונה בריאה ומלאה בדגים וירקות. (אבל היו גם כמה פיצות והמבורגרים).
- בתי קפה – מרשמלו קפה (תיקחו פישרסמן בול! הקפה גם טעים מאוד) , קקטוס, שיידי ליין- בית קפה צמחוני עם חנות מהממת של לבוש ותכשיטים באווירת הים, קאפי- יש שם מגוון עוגות ומאפים משתנה מדי יום ופשוט כל פעם ניסינו משהו אחר והיה מושלם וטעים, יש אפילו עוגות ללא גלוטן ועוגות טבעוניות.
- חומוס – מסעדת איסט.
- פיצות – סארפינג וומבטס , רייס.
- מתחם האוכל קורומבה – מתחם אוכל מתחת למריוט, שם יש ארבע מסעדות- פיצה, דגים ופירות ים, שרימפס, ופוקי בול. כל אחד יכול להזמין מה שבא לו ואפשר לשבת ביחד ולאכול. אנחנו עפנו על מסעדת הפוקי בול והשרימפס. בנוסף יש במתחם בר משקאות אלכוהולי (כוס יין עולה 16 שקלים ובירה תעלה לכם 7 שקלים), והדובדבן שבקצפת הוא הגלידריה המושלמת במקום! טעמים מיוחדים, לא מתוקים או כבדים מדי, היו ימים שאכלנו שם פעמיים.
- מסעדות שף – סיטרה ואלאיה. בסיטרה תיקחו את הגולדן קארי והרביולי, לא תצטערו! יש גם את הרוף טופ במלון הארדינג, גם מקום מהמם.